Surface Pro 4

Forum on data and disk backup and restore, partition imaging and cloning, and drive copy.
Forum rules
Discussion on the R-Drive Image software

Surface Pro 4

Postby LBGITOPS » Thu Feb 04, 2016 5:46 pm

I was able to create an image for the Surface using 6.0 (Build 6008) but when I attempt to preform a restore to another Surface the destination drive does not appear. I can see my external where my images are stored and the external flash used to boot but no destination. Is there something I can do to get the destination drive to show up? Is this an issue with solid state drives or the Surface's UEFI?
LBGITOPS
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 04, 2016 5:19 pm

Re: Surface Pro 4

Postby LBGITOPS » Thu Feb 04, 2016 5:56 pm

Upon review I remembered that I created the image from inside windows using the RDrive.exe but I'm also unable to restore the image that way. I get an error about being unable to restart the unit due to inability to install the loader. Any insight would be helpful.
LBGITOPS
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 04, 2016 5:19 pm

Re: Surface Pro 4

Postby Alt » Fri Feb 05, 2016 8:09 am

I assume that you used the startup version, right?
Alt
Site Moderator
 
Posts: 2208
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm

Re: Surface Pro 4

Postby LBGITOPS » Fri Feb 05, 2016 9:22 am

Yes, on a flash drive. But I also tried using the .exe.

The startup version would not identify the destination drive.
Using the .exe gave me an error with options to Restart, Try again or Force Windows to Lock drive. I tried selecting all three with a negative result. The restart option looked the closest to working but gives an error about not being able to restart/ install the loader.
LBGITOPS
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 04, 2016 5:19 pm

Re: Surface Pro 4

Postby Alt » Sat Feb 06, 2016 10:58 am

Try to use the latest version. If that fails, send us the system info (the About button) to raptorbck (at) gmail (dot) com.
Alt
Site Moderator
 
Posts: 2208
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm

Re: Surface Pro 4

Postby LBGITOPS » Tue Feb 09, 2016 10:19 am

System info sent. Version (6012) displayed the same issues.
LBGITOPS
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 04, 2016 5:19 pm

Re: Surface Pro 4

Postby Alt » Tue Feb 09, 2016 10:41 am

Got it. Sent to our developers to work with the issue.
Alt
Site Moderator
 
Posts: 2208
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm

Re: Surface Pro 4

Postby Alt » Sun Feb 14, 2016 1:59 pm

Look at our new build. It should work now.
Alt
Site Moderator
 
Posts: 2208
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm

Re: Surface Pro 4

Postby LBGITOPS » Tue Feb 16, 2016 12:36 pm

Thanks a lot for all of your help and prompt responses! I'll give it a shot on our next shipment!
LBGITOPS
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 04, 2016 5:19 pm


Return to Data Backup and Restore

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests