Raid 5 broken

Discussions on using the professional data recovery program R-STUDIO for RAID re-construction, NAS recovery, and recovery of various disk and volume managers: Windows storage spaces, Apple volumes, and Linux Logical Volume Manager.
claudio74
Posts: 1
Joined: Thu Feb 22, 2018 4:21 pm

Raid 5 broken

Post by claudio74 » Thu Feb 22, 2018 4:31 pm

Hello
I have a qnap with 4 hd in raid 5
After the replacement of a broken disk the qnap, at the end of the reconstruction of the disk, has restarted losing both the fixed ip and the raid. I rebuilt the raid with r-studio that actually sees all the folders and data, but unfortunately only download corrupt data, why?
what other techniques can I use?

Alt
Site Moderator
Posts: 2406
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm
Contact:

Re: Raid 5 broken

Post by Alt » Fri Feb 23, 2018 11:26 am

How did you find RAID's parameters?

Data-Medics
Posts: 171
Joined: Tue Oct 20, 2015 10:13 am
Location: Providence, RI USA
Contact:

Re: Raid 5 broken

Post by Data-Medics » Thu Mar 08, 2018 6:31 pm

If it was part of a failed rebuild, I'd suggest you go back and get a clean clone of the original failed drive and work with that instead of the failed rebuild. It's likely that the rebuilt drive is still largely just blank, so you're getting blank stripes in each file.

Also, it could be that your RAID settings aren't correct.

Alt
Site Moderator
Posts: 2406
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm
Contact:

Re: Raid 5 broken

Post by Alt » Fri Mar 09, 2018 9:55 am

To my understanding, if this is a RAID5 of 4 disks with one degraded, the rest 3 ones should be sufficient to recover the files. Just add one missing disk object to the virtual RAID in R-Studio.

Post Reply