Another Lacie 2big drive failure!

Discussions on using the professional data recovery program R-STUDIO for RAID re-construction, NAS recovery, and recovery of various disk and volume managers: Windows storage spaces, Apple volumes, and Linux Logical Volume Manager.
happysun
Posts: 2
Joined: Sat Feb 22, 2014 4:58 pm

Another Lacie 2big drive failure!

Post by happysun » Sat Feb 22, 2014 5:03 pm

hi,

i need some help getting the right setting to recover A raid 0 setup. The enclosure for my lacie 2big 4TB has died and i need to recover the data before i send it back. I partitioned the Raid0 4tB into 2 x 2tb, 1 for time machine and the other for files

I have plugged the drives into my computer directly (through an another external enclosure) and they are recognised in r-studio. However does anyone know how to rebuild the 2 partitions that are in the raid 0?

Alt
Site Moderator
Posts: 2271
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm
Contact:

Re: Another Lacie 2big drive failure!

Post by Alt » Mon Feb 24, 2014 3:54 am

Can the Lacie support help in getting the settings?

happysun
Posts: 2
Joined: Sat Feb 22, 2014 4:58 pm

Re: Another Lacie 2big drive failure!

Post by happysun » Mon Feb 24, 2014 1:21 pm

Nope they're not being very helpful. When i click auto detect it says there are not enough drives, you need greater than 2? I only have 2 drives in my raid set-up.

Alt
Site Moderator
Posts: 2271
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm
Contact:

Re: Another Lacie 2big drive failure!

Post by Alt » Tue Feb 25, 2014 9:41 am

This program: ReclaiMe Free RAID Recovery may help.

Post Reply