Confused about network drive mapping...

Disk backup and restore, partition imaging and cloning, and drive copy using R-Drive Image.
Forum rules
Discussion on the R-Drive Image software
rotech88
Posts: 2
Joined: Tue Dec 23, 2014 4:20 pm

Confused about network drive mapping...

Post by rotech88 » Tue Dec 23, 2014 4:39 pm

When I first tried R-drive as a trial, I seamlessly was able to save an image to a share on one of our NAS devices.
Later, I purchased, and was still able to do it (on a different machine than the one I was testing on) - but this time not via auto-config... rather I had to assign a static IP.
That was fine... however, this month, I'm trying to do an image on the same machine, and now it will not work either way.
I think it's a newer version of R-drive, now... other than that, nothing has changed.

The whole "what to do when mapping" process is a little vague - it can take a few seconds for the auto-config thing to come up. I'm not sure if (when its a machine that won't work via DCHP) if I am not messing it up completely by asking it to. I vaguely remember having to shut down and reboot (I'm doing this from the startup disk) and just enter the static info directly [without trying an autoconfig] - before it worked the last time. However, this time it doesn't seem to want to cooperate either way... not sure what's up... it would be helpful if this could be documented in more detail somewhere!

Alt
Site Moderator
Posts: 2271
Joined: Tue Nov 11, 2008 2:13 pm
Contact:

Re: Confused about network drive mapping...

Post by Alt » Fri Dec 26, 2014 1:05 pm

The autoconfig procedure mostly depends on the DHCP server. Had you changed something in the network structure before the problems started?

Post Reply